Inmiddels heb je hopelijk opgezocht of jouw auto E10-benzine slikt of dat je toch aan de duurdere brandstoffen moet. Maar waar je wellicht niet helemaal bij stilstond, is dat ook andere apparaten met verbrandingsmotoren niet lekker tegen de brandstof met 10 procent ethanol kunnen. Volgens De Telegraaf kunnen veel buitenboordmotoren, grasmaaiers, heggenscharen en dergelijke apparaten ook niet tegen de mengpeut.

Moeten we nu allemaal onze fakkels en hooivorken bij elkaar rapen en richting de poorten van Shell marcheren en een verklaring eisen voor dit groot onrecht? Het gaat in principe om apparaten die je toch al niet elke dag gebruikt en relatief weinig benzine gebruiken. Voor de zekerheid dus gewoon een wat duurdere brandstof tanken zonder ethanol, zoals V-Power. Beschouw dit bericht dan ook als waarschuwing.

E10-benzine is ook minder lang houdbaar

Volgens de Volkskrant is E10-benzine bovendien minder lang houdbaar. Waar bij de oude peut de kwaliteit na zes maanden begon af te nemen, is dat bij E10 al na drie maanden. Bij veel auto’s is dat allemaal niet zo’n probleem, maar als jij je grasmaaier of buitenboordmotor in de winter binnen parkeert, haal je hem in de zomer weer naar buiten met slechte brandstof. Dus: even (zoals het hoort) het tankje legen voordat je je spullen opbergt.

Reacties

 • R de Boer heeft op 26 oktober 2019 geschreven:

  En V-power is ook al geen alternatief meer daarmee betaal je mee aan die Co2 onzin…

  Reageer
 • theo van den ende heeft op 22 oktober 2019 geschreven:

  alle gebruikers een schadecleam indienen mijn hartsvriendin heeft de auto al naar de kloten bedankt milieu deskundigen

  Reageer
 • Gerry Kloos heeft op 20 oktober 2019 geschreven:

  Je kunt ook al je tuinmachines voorzien van Aspen onbeperkt houdbaar en zo wie zo al beter voor je machines let wel op je hebt twee soorten. Oranje is voor machines met mengsmering en de blauwe voor maaiers

  Reageer
 • Wk heeft op 19 oktober 2019 geschreven:

  Gewoon niks meer tanken aan benzine mensen tot dat ze een zeer groot overschot hebben en dan nog laten stikken met die troep en al die milieu deskundigen afknallen

  Reageer
 • L.Pataki. heeft op 19 oktober 2019 geschreven:

  Ik zal absolut geen benzine gebruiken met 10% alkohol toevoeging. Alkohol neemt vocht op uit de lucht en zeer korosive.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)