Wat nou als je gecharmeerd bent van kamperen, maar direct ook een bloedhekel hebt aan kamperen? Over de camping flaneren in een openwaaiende badjas met een rolletje vierlaags onder je arm is ook niet voor iedereen.

Het liefst zit je in een vijfsterrenhotel, maar daar mis je weer het gevoel van saamhorigheid, het lek geprikt worden door muggen en de blaffende hond van tien tenten verderop. Wat doe je dan? Dan neem je je eigen vijfsterrenhotel mee.

Wat is de Earthroamer XV-HD

De Earthroamer XV-HD is een supercamper van 1,5 miljoen dollar en doet precies dat. In de basis is het een Ford F-550 met een 6,7-liter V8-dieselmotor. Het vermogen van 334 pk klinkt zeker wat mager, maar 983 Nm koppel dan weer niet. Omring je jezelf liever niet door SBS6-kijkers, kun je het wild in dankzij 46-inch XVL-banden, luchtvering en een dikke lier. Een enorme led-balk verlicht de weg. Als je niet omvalt, kun je overal heen.

Flinke batterijen, een generator en een rits zonnepanelen zorgen ervoor dat de televisie, krultang en strijkijzer het altijd doen. Een tank met 950 water zorgt ervoor dat je voorlopig gehydrateerd blijft. Verder vind je flinke bedden, een volwaardige badkamer en zelfs een wasmachine. De vloer is verwarmbaar en het keukenblad is van graniet.

En je mag de Earthroamer XV-HD helemaal zelf inrichten. Afhankelijk van je levensstijl kun je dus een holster monteren of een champagnekoeler. Zelfs dan snappen we niet helemaal waar 1,5 miljoen dollar in verdwijnt. Maar goed, als je een camper van zo’n bedrag overweegt, maakt dat dan echt uit?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie