Formule 1 staat veelal bekend als de koningsklasse van de motorsport. Deze benaming heeft de sport niet voor niets gekregen: het zijn de snelste voertuigen op vier wielen rond een circuit. Door een laag gewicht, veel vermogen, nog meer aerodynamica en techniek waarvan het brein van de gemiddelde sterveling kortsluiting krijgt, zijn deze bolides het onderwerp van vele jongensdromen.

Nu kun je die jongensdroom zelfs uit laten komen. Bij Performance Portfolio in Engeland bieden ze namelijk de mogelijkheid aan om in een echte F1-auto te rijden. Je hebt hierbij de keuze uit vier verschillende bolides die over drie verschillende programma’s verdeeld zijn.

Ten eerste kun je kiezen voor de Performance course. Hierbij heb je de mogelijkheid om in een Prost AP04 uit 2001 of een Benetton B198 uit 1998 te rijden. Als je nog een stapje hoger wilt, kom je terecht in een Jaguar R2 met 710 pk, en de snelste van het hele stel is de Williams FW33 uit 2011 met 760 pk. Voor die laatste moet je echter wel zeker van je zaak zijn, anders eindig je net zoals Pastor Maldonado.

Waar kan ik met de F1-auto rijden?

Als je de diameter van je cojones hebt opgemeten en de juiste auto hebt gekozen, kun je ook nog eens uit twee circuits kiezen. De eerste keuze is het Circuit Magny Cours in Frankrijk, waar in 2008 de laatste F1-race verreden werd. Als je liever een recentere locatie wilt, ga je naar Circuit de Catalunya, waar dit jaar nog geracet werd en waar Verstappen vorig jaar nog geschiedenis schreef.

Je hebt ook nog een andere grote zak nodig als je een echte F1-auto rijden wilt: een met geld. De goedkoopste variant kost namelijk omgerekend 4.306 euro. Als je de Williams uit 2011 wilt rijden, gaat het je al 8.298 euro kosten. Je moet er dus wat voor over hebben, maar geloof ons: dit zal echt een onvergetelijke ervaring zijn. Vooral als je met 200+ km/u de bolide in de bandenmuur parkeert.

Reacties

  • Chris heeft op 18 september 2017 geschreven:

    Die prijzen zijn per uur/dag? En wat als je schade rijdt? Dan lijken die bedragen nog klein.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)