Het rode 2-tje naast Postvak IN op Facebook lichtte vanochtend vrolijk op met een interessant verzoek. Helaas werkt onze webcam niet en we moesten de vriendelijke Oost-Europese mevrouw bedanken. Daarnaast was er nog een ander verzoek van TopGear-lezer Bobby. Met zijn vrienden zoekt hij een goedkope driftauto. Het budget is vanwege het studentenleven een magere 500 euro en het mag geen BMW 3-serie of een Mazda MX-5 zijn. Want die ‘heeft iedereen al’. Een uitdaging, dus.

Het eerste advies

Een halve mille biedt niet veel opties. De eerste tip: beoefen met z’n allen een week geheelonthouding. Het geld dat niet richting de brouwerij gaat, kun je in je zak houden voor de driftbak. Duw daarnaast de beste onderhandelaar naar voren en praat hoe dan ook 250 euro van de vraagprijs af. Met dit stappenplan kun je je zoekcriteria voor je potentiële bandenverslinders verhogen naar 1.000 euro.

Vierkante Volvo’s

Voor Volvo’s geldt: hoe vierkanter, hoe beter het drift. En de Zweedse bakstenen hebben een diepgewortelde hekel aan kapotgaan. Scheelt weer in de kosten.

Jaguar XJ, Sovereign of S-type

Ooit kon je deze auto’s alleen kopen op vertoon van je sigarencollectie en nu kun je ze haast ruilen tegen een volle OV-kaart. Het is haast sneu hoe hard oude Jaguars afschrijven. Dat heeft wel een reden natuurlijk; iets met betrouwbaarheid. En elke reparatie overstijgt de aanschafprijs.

Ford Sierra

Dat is vervelend. Zat je even niet op te letten, zijn alle Ford Sierra’s verdwenen. Tik maar snel de laatste exemplaren op de kop.

Afgetrapte Mercedes C-, S- of E-klasse

Voor bonusstijlpunten neem je een diesel en een stationwagen. Net als de knotsgekke driftpiloten van Black Smoke Drifting. Zo produceer je naast witte rook, ook zwarte rook.

Opel Omega

Ja, de Opel Omega drijft zijn achterwielen aan. Wist je niet, hè? Oh, wel? Hoe dan ook: de leukere uitvoeringen hebben een V6-motor. Knoop er een rechte pijp onder en geniet van de herrie.

Nissan Serena

Wereldwijd bekend als de beste driftauto ter wereld. En een goedkopere achterwielaandrijver met middenmotor, ga je niet vinden. Plus je kunt hem de serranoham noemen. Vet grappig.

Koop een PlayStation 4 en Project Cars 2

Wanneer het budget niet verder reikt dan 500 euro, liggen problemen op de loer. Bij de eerste reparatie is het over met de pret. En weinig autosporten slopen auto’s zo als driften. Kalmeer je driften met een PlayStation en spaar door tot je iets meer budget hebt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear