Wat voor bijzondere creatie hebben we hier? Het ziet eruit als een speelgoedauto, maar deze race-G is echt en op ware grootte. De G-klasse-racer is het resultaat van een samenwerking tussen ene Virgil Abloh en Mercedes-designbaas Gordon Wagener. Abloh is de creative director en oprichter van Off-White, en de artistic director bij Louis Vuitton. Dat zou iets moeten verklaren.

Hoewel de Mercedes G-klasse een hoop dingen is geweest (kijk maar naar de Landaulet), was het nooit een raceauto. Deze G-klasse zou ‘de ervaring van een raceauto moeten vangen’, volgens Mercedes. De AMG G 63 werd breder gemaakt en verlaagd. De overdreven wielen moeten de sportiviteit onderstrepen. We zijn benieuwd naar een minder zwaar bewerkte fotoserie.

Kan ik de Mercedes G-klasse-racer kopen?

Het exterieur vertoont imperfecties omdat het met de hand is gebouwd. Deze ‘foutjes’ lieten de mode-onwerper en Mercedes expres intact. Richtingaanwijzers, buitenspiegels en allerlei andere zaken verdwenen van de buitenkant en vanbinnen is het al net zo’n uitgeklede bedoening. Vind je het wat? Binnenkort gaat de G-klasse-racer onder de hamer bij RM Sotheby’s.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)