Driver is typisch zo’n game waar veel mensen nog levendige herinneringen aan hebben. Na school met zo’n tweeën achter de PlayStation door de straten van San Francisco of Miami scheuren en daarna de controller doorgeven. De eerste Driver kwam uit in 1998 en kun je een beetje zien als een tegenhanger van GTA, maar dan met meer focus op het rijden. In 2011 kwam de laatste Driver uit, maar na teleurstellende verkoopcijfers werd de reeks de nek omgedraaid.

In die tijd was er echter wel al een nieuwe game in ontwikkeling. En indirect hebben we die ook gekregen. De website VG247 ging op onderzoek uit naar de mythe van een nieuwe Driver-game. Zij achterhaalden dat de nieuwe game al vrij ver in ontwikkeling was, maar dat er uiteindelijk voor gekozen is om de game te hernoemen naar Watch Dogs. Ook dit is een open-wereldgame, maar waarbij de nadruk meer ligt op hacken en technologie.

Driver zou in de moderne tijd afspelen

‘De game die werd uitgebracht als Watch Dogs begon als een vervolg in de Driver-franchise’, vertelt een bron bij Ubisoft aan VG247. De nieuwe Driver zou zich afspelen in de huidige tijd en je kon de wereld met de auto ontdekken, maar ook te voet, waarbij parkour een rol zou spelen. De manier waarop de auto’s rijden in Watch Dogs, schijnt een ontwikkeling te zijn geweest voor de nieuwe Driver-game.

Hij gaat verder: ‘Het belangrijkste element was altijd technologie en hacken. Na een tijdje geprobeerd te hebben om dit concept in te passen in de Driver-franchise, werd de beslissing genomen om er een eigen, nieuwe draai aan te geven.’ En zo ontstond Watch Dogs. Het schijnt dat de beslissing om de gamenaam te veranderen al was genomen voordat Driver San Francisco was uitgekomen in 2011.

Het gebeurt meer

Er zijn meer voorbeelden te bedenken van games die een andere titel krijgen. De opvolger van Prince of Persia werd Assassin’s Creed. Ergens hebben we dus gewoon een nieuwe Driver, maar dan met een andere naam en een ander stijltje. Toch is het voor de autoliefhebber wel jammer, want hoewel Watch Dogs best een tof spel is, zou het nog toffer zijn om een goed spel naast GTA te hebben waarbij de nadruk echt op het autorijden ligt. Misschien ooit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)