Ja, dat lees je goed. In de nieuwe Star Wars: The Rise Of Skywalker zit een ruimteschip van Porsche. Het Duitse automerk werkt samen met Lucasfilm aan dit geweldige project. Het definitieve ontwerp is pas te zien tijdens wereldpremière van de film. Tot die tijd blijft het design achter slot en grendel. We mogen wel aannemen dat deze samenwerking een sportief ruimtevoertuig gaat voortbrengen – eentje die de Kessel Run in minder dan 12 parsecs kan doen.

‘De wereldwijde aantrekkingskracht van de merken Star Wars en Porsche wordt grotendeels bepaald door hun iconische design’, aldus Doug Chiang, vice-president en executive creative director bij Lucasfilm. Het is de eerste keer dat de filmstudio externe hulp krijgt bij het ontwerpen van een ruimteschip. En met deze nieuwe samenwerking lijkt tevens de ongelofelijk flauwe samenwerking tussen Star Wars en Nissan voorbij te zijn.

Het Star Wars ruimteschip van Porsche wordt een innovatief ontwerp

Michael Mauer, vice-president van de designafdeling van Porsche, is erg positief over het Star Wars-ruimteschip: ‘Op het eerste gezicht lijken onze bedrijven niet veel met elkaar gemeen te hebben. Toch hebben wij dezelfde filosofie op het gebied van design. Ik weet zeker dat beide partijen veel profijt zullen hebben van deze samenwerking.’

Het combineren van het futuristische karakter van de Star Wars-films en het gedetailleerde design van Porsche klinkt Mauer als muziek in de oren. ‘Deze samenwerking belooft het voortbrengen van een innovatief ontwerp dat het beste van beide merken combineert. Zo creëren wij een uniek, nieuw ruimteschip dat de namen Porsche en Star Wars waard is’, zegt hij vol vertrouwen.

Het team van ontwerpers van beide partijen komt de komende weken regelmatig bij elkaar in Stuttgart en San Francisco. Op deze locaties gaan ze hard werken om het ontwerp van het ruimteschip op tijd af te hebben. Tijdens de première van Star Wars: The Rise Of Skywalker wordt naast een model van dit ontwerp ook de Porsche Taycan tentoongesteld. De leveringen van deze elektrische auto starten eind dit jaar.

Reacties

  • Niksverplicht heeft op 26 oktober 2019 geschreven:

    Alsof star wars al niet genoeg wordt verziekt door commercieel denken en winstbejag.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear