De mensen van het Odor Team, of het Nose Team zoals ze vaak genoemd worden, zijn niet de nieuwste leden van The Avengers die vijf minuten voor de deadline werden verzonnen. Het Odor Team is een groep medewerkers binnen Audi – vermoedelijk in het reukershok – met als enige taak om aan nieuwe onderdelen te ruiken. Deze gevoelige neuzen verheffen ‘nieuwe-autogeur’ tot een ware wetenschap.

Want dat is het doel: de perfecte geur van een nieuwe auto samenstellen. Niet geheel onbelangrijk, want de lijmen in interieurs kunnen best goor zijn. Zo hier en daar gaat het nog weleens mis, bijvoorbeeld bij een beginnend automerk dat geen budget heeft voor een Odor Team. Daar ruikt een nieuwe auto als een ongeval bij de lijmafdeling van de Praxis.

Het team analyseert per auto de geur van meer dan 500 onderdelen, ongetwijfeld met een reukpauze tussendoor. Soms zetten ze een volledig stuur aan hun neus, en de andere keer doen ze een onderdeel in een potje om de geur te vangen. Op de foto’s zie je ze in, eh, actie. Momenteel staan er geen vacatures uit voor het Nose Team, helaas. Overigens weten wij nog wel wat andere bijnamen voor ze. De Neusringen, bijvoorbeeld.

Reacties

  • Perry heeft op 15 mei 2020 geschreven:

    Ik hoop dat ze dan ook maar erns aan hun automatische vetsnelli gsbakken ruiken Met hunne rommel !!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear