Hoor je de woorden ‘Parijs’ en ‘Dakar’ in één zin, denk je direct aan de vuurspuwende Peugeot 205 T16 of de overheerlijke Rothmans-Porsche 959. Of de vreemde Porsche-Mercedes G-Klasse. En, als je tenminste niet in een gesloten inrichting zit, niet aan een Toyota Prius plug-in hybrid. En toch, jep: een stekkerhybride heeft zojuist de barre tocht van 7.000 kilometer van Parijs naar Dakar overleefd. Het was geen verdwaalde Uber-chauffeur. Het was een groep Japanse autoliefhebbers met de naam Team ACP. Misschien ken je ze nog wel. Het privéteam deed in 1979 voor het eerst mee met de slopende rally. Ze raakten verslaafd en deden twaalf jaar achter elkaar mee.
Team ACP wilde dezelfde route van bijna 40 jaar geleden opnieuw rijden. Dus ze trokken begin maart de stekker uit hun Prius en ging op pad. Een Toyota Land Cruiser diende als volgauto, voor het geval dat. De Prius bleef vooral op het asfalt, maar zo hier en daar kwam de hybride op plekken waar de auto niet voor gemaakt is. Omdat de batterij ook stroom kan terug voeden, kon het team elektrisch koken met de Prius als stroombron. Als een Toyota Prius het kan zonder problemen, dan heb jij toch al helemaal geen excuus meer? Ronsel snel wat vrienden voor je eigen Parijs-Dakar.

Reacties

 • Will heeft op 24 maart 2021 geschreven:

  Geweldig.

  Reageer
 • Will heeft op 24 maart 2021 geschreven:

  Geweldig.

  Reageer
 • Christiaan heeft op 28 maart 2018 geschreven:

  Nou vorig jaar zijn 3 Hollandse jongens met een Dacia Duster van de Noordkaap naar de Zuidkaap gereden. Zie:

  En hun volgende avontuur is om van Alaska naar Zuid-Chili te rijden. Dat zijn pas prestaties, waarbij er onderweg veel aandacht besteed wordt aan goede doelen.

  BTW, hier zijn er geen volgauto’s, gewoon mens en machine tegen de natuur.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear