Beste Volkswagen Up-bestuurder die gisteren op een willekeurige N-weg achter ons zat. Even een serieuze vraag: hoe vaak heb jij je als klein kind aan de verwarming verbrand? Heb je, nadat je hand brandde, nog je tong ertegenaan gehouden? En daarna je luier op je enkels laten zakken om er met je blote billetjes op te gaan zitten? Snapte je toen dat dit geen goed idee was? Hoe vaak ben je al naar de dokter geweest om je maag leeg te pompen omdat die Mr Muscle er zo smakelijk uitzag? Hoeveel gele sneeuw heb je in je leven gegeten? De vraag is eigenlijk: is je overlevingsinstinct zo slecht ontwikkeld?

Kiekeboe

Want we zagen je wel, in onze binnenspiegel. We stonden zeker al een minuut stil toen jij, met de kont van je Volkswagen Up omhoog, aan kwam remmen. Het asfalt was nat* en toch hoorden we je banden. Zo hard moest je in de ankers. Gewoon, omdat je niet zat op te letten. Je deed je hand omhoog, dus je wist dat je fout zat.

Vervolgens laat je – nog geen vijf minuten later – je rechter voorwiel kort in de berm grazen. En ja hoor: je hoofd zit omlaag. Op je telefoon. Je had zojuist bijna twee auto’s een meter korter gemaakt met je onoplettendheid. En nu doe je het weer. En een kilometer later rij je met je knipperlicht aan, met je hoofd naar beneden al zwalkend verder. Je leert het echt niet, hè?

Je Tinder-matches wachten wel

Aan de Up-bestuurder en sowieso aan iedereen die met z’n telefoon speelt achter het stuur: onze voorouders hebben millennia overleefd, door de hardste wind, het meest extreme weer, de wildste dieren en de engste ziektes; dat alles om jouw bestaan te garanderen. En jij spuugt in de snor van je over-over-over-over-over-over-over-overgrootmoeders oma door niet even te wachten met appen of swipen tot je thuis bent. Respect your elders, serieus. Die Tinder-matches wachten wel. Je wilt sowieso niet te wanhopig overkomen.

Voor je eigen bestwil

We zeggen dit heus niet om gemeen te zijn; het is voor je eigen bestwil. Oké, ook wel een beetje omdat we een rode auto rijden en als je dat moet laten overspuiten vanwege schade heb je altijd kleurverschil en dat is thunderirritant. Jij wilt toch ook het volgende seizoen Narcos meemaken?

Oh, en het regende; zet iets van lampen aan. Nee, niet je mistachterlicht. Och, laat ook maar. Schrijf je even in voor het WK onnodig linksrijden in een Fiat Multipla. Dat win je zeker.

*bovenstaande foto is trouwens willekeurig gekozen (en gemaakt door de bijrijder)

Reacties

  • Rosbief heeft op 12 oktober 2017 geschreven:

    Hahaha mooi stuk weer.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)