Stel je voor dat je de woorden ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ onvrijwillig vervangen zijn door ‘flapdrol‘ en ‘ophoepelen’. En je duim muteerde spontaan in een extra middelvinger door een overdosis Red Bull.

‘Doe mij maar een koffie, flapdrol. En nou ophoepelen’, roep je bij de koffiezaak om de hoek. Als je wegloopt, steek je je middelvinger op. Al snel ben je de meest gehate persoon en kun je en een extra ingrediënt in je koffie verwachten. Hint: het is geen liefde.

In het verkeer kan het niet anders. Dikwijls blokkeert iemand onbewust de doorgang en jij wilt er eventjes langs. Geen probleem, geen haast. Als de blokkeermeneer een half metertje naar voren rijdt, is de doorgang vrij. Je drukt op de toeter om de weggebruiker te attenderen.

Maar dan zie je twee ogen spichtig samenknijpen in de binnenspiegel voor je. De ‘tjongejongejongejonge’ is nog net niet hoorbaar. Jij bedoelde: ‘Hoi, kun je een stukje opschuiven, alsjeblieft? Dankjewel’. Wat de bestuurder interpreteerde: ‘Hé, flapdrol. Ophoepelen, snel’.

Daarom moeten auto’s uitgerust worden met een vriendelijke toeter. Bijvoorbeeld Morgan Freeman die ‘toet toet’ zegt. Daar kun je onmogelijk boos van worden. Zo kun je mensen netjes attenderen dat je er graag langs wilt. Of dat ze eventjes moeten opletten.

Oh, en laten we gelijk een misthoorn installeren. Voor wanneer je bloed wél kookt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)