De bovenstaande Ford Mustang is niet alleen een motivatie om nooit benendag te skippen in de sportschool, het is ook nog eens de Mustang met serienummer 5F07U100002. Kijk even naar de laatste vijf cijfers. Het is de eerste Ford Mustang hardtop die een serienummer kreeg. Nummertje 00001, een convertible, staat in het Henry Ford Museum. Dus dit is naar alle waarschijnlijkheid (er heerst wat verwarring over de volgorde van de serienummers) de oudste Ford Mustang die je nu kunt kopen. Of nou ja, waar je nu op kunt bieden. Of eigenlijk pas in mei. Maar goed: de eerste van iets dus. En dat betekent geld.

De ielige diagonaalbandjes met Citroën 2CV-achtig smal loopvlak zitten op zeldzame 13-inch velgen. Een transmissie met drie versnellingen is gekoppeld aan de basismotor, een zes-in-lijn. De kleur heet Caspian Blue. Al twee decennia lang probeert Mustang-expert Bob Fria het verhaal achter de 5F07U100002 te ontrafelen. Tijdens het restaureren ontdekte Bob een aantal stukken plaatwerk met prototype-merktekens erop. Zo ontdekte hij dat er zo’n 150 tot 180 pre-productie-Mustangs zijn verkocht. Waarvan dit dus de eerste Ford Mustang hardtop is die zijn serienummer kreeg. Of het ook daadwerkelijk de allereerste Mustang met vast dak ís, is niet helemaal zeker. Het was nogal een chaos in de fabrieken destijds.

Mecum Auctions veilt de auto in mei. Wat de eerste Ford Mustang hardtop gaat opleveren, is ieders gok. Zelfs Mecum Auctions durft er geen geschat bedrag aan te hangen. Je portemonnee zal sowieso dikker moeten zijn dan de bandjes van deze Mustang.

Advertentie

Reacties

  • Nutje heeft op 29 maart 2017 geschreven:

    Automaat?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie