Wat bezielt mensen die een schaalmodel van hun huis hebben staan in hun eigen huis? Je bent letterlijk in dat huis. Of is het juist heel cool om te hebben? Want hoe mooi zou het zijn om je eigen auto op schaal in je eigen auto te hebben staan? Als je auto bijzonder genoeg is, kan dit zomaar werkelijkheid worden. De auto van de winnaar van de Hot Wheels Legends Tour komt in de schappen te liggen als Hot Wheels-model.

Voorlopig zijn alleen de locaties in Noord- en Zuid-Amerika en in het Verenigd Koninkrijk bekend. Vorig jaar kwam de tour nog in Spanje, Duitsland en Frankrijk. Of de tour ook nog door Nederland of België komt, is niet bekend. De auto die je hieronder ziet, won in 2019. Het is een Nash Metropolitan met de bijnaam ‘Nashole‘. Die auto kwam uiteindelijk ook in Forza Horizon 4.

Hot Wheels Legends Tour winnaar 2019 Nash Metropolitan

Hoe win je je eigen auto als Hot Wheels schaalmodel?

Een jury beslist welke auto het verdient om de status ‘Legend’ te krijgen en vermenigvuldigd te worden als schaalmodel. Er wordt gejureerd op authenticiteit, creativiteit, garagegevoel en op performance en lol. Ted Wu is de baas van auto-ontwikkeling bij Mattel, de organisatie boven Hot Wheels. Hij zegt dat alles en iedereen mag meedoen met de competitie: ‘Van EV’s tot klassieke dragracers.’

De inschrijvingen voor de Hot Wheels Legends Tour in het Verenigd Koninkrijk zijn geopend. Via deze website kun je foto’s van jouw auto sturen met daarbij de motivatie waarom er van jouw auto een Hot Wheels-versie moet komen. Je kunt je tot 4 augustus aanmelden, maar wellicht dat tegen die tijd bekend is of de tour ook dichterbij huis langskomt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie