Een van de meest dwaze auto’s mét APK-plicht die je momenteel kunt kopen, moet wel de Prodrive Hunter van 1,5 miljoen euro zijn. Prodrive pakte hun Dakar-racer en gaf hem méér vermogen en een kentekenplaat. Je snapt dat onze fantasie op hol sloeg toen we de Eject-knop op het dashboard zagen. Maar waar dient het ding voor?

Een bonafide schietstoel leek ons (helaas) niet logisch. Wel zijn er andere oplossingen denkbaar. De Mercedes SLS had bijvoorbeeld springladingen bij de deurscharnieren. Als de auto op z’n kop zou belanden, dan zouden de deuren wegschieten zodat de inzittenden veilig naar buiten zouden kunnen kruipen.

De functie van de Eject-knop van de Prodrive Hunter blijkt ietwat teleurstellend. ‘Het is geen schietstoel zoals in de DB5 van James Bond. In werkelijkheid is het geen knop, maar een afdekplaatje voor de 12-volt aansluiting’, vertelt een woordvoerder van Prodrive aan TopGear. Het is dus niets meer dan een tof dopje op de sigarettenaansteker.

Zelf een Eject-knop in je auto?

Vind je het idee van een Eject-knop toch wel geinig, nep of niet? Die dingen zijn overal en nergens te krijgen op websites als Amazon of AliExpress. Dus wil je een dreigmiddel voor je passagiers hebben (‘blijf van de radio af, of je krijgt de schietstoel’), dan hoef je enkel even een paar eurootjes te spenderen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear