Je kent de ELegend EL1 vast nog wel. Het is een van de sterren van 2021: een elektrische supercar met koolstofvezel monocoque en een ontwerp geïnspireerd op de Audi Sport Quattro. De EV met brede wielkasten weegt 1.680 kilo, heeft een batterij van 90 kWh en produceert ergens in de regio van 800 pk.

ELegend rekent op 0-100-tijd van slechts 2,8 seconden, terwijl een bereik van 400 kilometer wordt aangeprezen. Er komen slechts 30 exemplaren die allemaal met de hand gebouwd worden en ruim 1 miljoen euro per stuk kosten, exclusief Nederlandse belastingen. De BPM zal in ieder geval meevallen, gezien de uitstoot.

De Elegend EL1 krijgt gezelschap van de EL2 en EL3

Er komen nog andere modellen – de EL2 en EL3 – en dat is misschien een mooie aanleiding voor Serieus Zakelijk Nieuws. ELegend heeft blijkbaar ‘een kapitaalverhoging’ afgerond. Het geld dat met de laatste financieringsronde is opgehaald, zal het bedrijf helpen ‘verdere groei veilig te stellen’.

‘We bevinden ons in een goede financiële positie en blijven de ontwikkeling van ons technische platform consequent stimuleren’, zei baas Marcus Holzinger. Met dat in gedachten zou het bedrijf meer investeringsmogelijkheden willen creëren’ om het te helpen meer auto’s te bouwen.

De driemotorige en vieriwelaangedreven Elegend EL1, die het Serieus Zakelijke Nieuws achter zich laat en terugkeert naar Tof Autonieuws, nadert zijn voltooiing en zal binnenkort de echt de weg betreden. We zijn heel benieuwd hoe dit ding in het echt rijdt

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)