Grapjurken zullen beweren dat dit voorstel al realiteit is voor elektrische auto’s met een specifiek logo. Toch mogen we gelukkig nog allemaal gebruikmaken van de linkerrijstrook. Maar op een specifieke straat in Den Haag komt daar, als het aan D66-raadslid Peter Mekers ligt, een einde aan. Hij wil dat de linkerbaan van de Lozerlaan een soort milieuzone wordt waar alleen elektrische auto’s mogen rijden.

‘Andere auto’s blijven welkom op die laan, maar niet op de linkerbaan. Zo werkt een milieuzone ook, dat je mensen uitsluit op basis van eigenschappen van hun auto. Het aanpassen van een rijbaan is relatief goedkoop en daar kan het college morgen al mee aan de slag’, zegt Mekers tegen De Telegraaf.

‘Elektrische auto’s op de linkerbaan tegen verkeersoverlast’

Mekers kwam op het idee om alleen elektrische auto’s op de linkerbaan van de Lozerlaan toe te laten door een bijeenkomst in de stad. Er werd er geklaagd over de verkeersoverlast in die straat, waarbij de punten ‘lawaai, te snel rijden, vervuilend en gevaarlijk’ volgens het raadslid de boventoon voerden. Deze regeling zou daartegen moeten helpen.

Woordvoerders van andere partijen zien er vooralsnog weinig in. Bijvoorbeeld omdat lang niet iedereen geld heeft voor een elektrische auto; en omdat het verkeer met verbrandingsmotoren op de rechterbaan dan nog langer in de file staat, wat de omgeving niet ten goede komt.

Reacties

 • Klaas Wander heeft op 20 februari 2023 geschreven:

  Ja! Goed idee! Laat ze dan alleen niet de meest linker maar de meest rechter rijstrook plakken! Je weet wel, die natuurlijke groene! Beter voor het milieu geen asfalt en scheelt ladingen fijnstof die van de banden van die veel te zware bakken komt.

  Ook is er, wanneer er geen sloot of vangrail aanwezig is veel meer ruimte om de auto neer te zetten wanneer je accus leeg zijn en wordt er bij een accubrand dan ook geen gat in het asfalt gebrand.

  Helemaal top! Ik stem voor.

  Reageer
 • Overbelasting heeft op 17 februari 2023 geschreven:

  Er zijn vaker leden van bepaalde partijen die het leven nog gecompliceerder maken dan het al is.
  Ze bedoelen het goed maar hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. Ze beseffen ook niet dat hun voorstellen veelal nauwelijks of geen effect heeft en ook niet of nauwelijks te handhaven zijn. Eerder hadden we ook zo’n grapjas van Groen links die voorstelde om hybride auto’s toe te staan sneller te rijden op bepaalde snelwegen. Het is gewoon meelijwekkend

  • E.J. heeft op 21 februari 2023 geschreven:

   Wie zijn toch die wereldvreemde mensen die D66 stemmen? Stem ze weg!

   • Botbuster heeft op 27 februari 2023 geschreven:

    E.J. is een Russische trol die betaald wordt om onrust te zaaien in aanloop naar de verkiezingen. Niet serieus nemen.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Gerard heeft op 17 februari 2023 geschreven:

  Zou die Peter Mekens echt niet snappen wat een onzin dit is? Prima om zaken die goed zijn voor het milieu te stimuleren, maar dit werkt alleen maar als een rode lap voor de PVV’ers, FVD’ers en andere anti-figuren.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear