Fijn, we mogen de dramatische term ‘stille moordenaar’ weer van stal halen. Want naast aspartaam, zitten en koeien mogen elektrische auto’s ook aan het lijstje toegevoegd worden. Volgens de United States Department of Transportation en de National Highway Traffic Safety Administration, tenminste.

Daarom moeten alle elektrische auto’s in de Verenigde Staten vanaf 2020 verplicht geluid maken bij snelheden onder de 30 km/u. Zonder deze wet verwachten de instanties 2.400 ongevallen met voetgangers en fietsers per jaar in 2020. Een stille auto vergroot de kans op een ongeval met de kwetsbare verkeersdeelnemers met 19 procent.

Al in 2010 keurde het congres in Amerika deze wet goed en al in 2014 zou de regel ingevoerd worden. De autofabrikanten staken hier een stokje voor met een petitie. Nissan pleitte bijvoorbeeld voor een snelheid van 20 km/u.

De grote vraag is nu: welke geluid gaan de auto’s produceren? Het moet een geluid zijn waar je niet helemaal knettergek van wordt. En hopelijk rusten autofabrikanten het interieur uit met noise-cancelling speakers. Domino’s Pizza deed in 2012 al een goede suggestie voor het geluid.

Domino’s Pizza Safe Sound

Via: Insurance Journal

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear