Om het zijn volledige, onverkorte naam te geven: dit is de Ford F-150 Lightning Pro Special Service Vehicle. Het is de elektrische Ford F-150 Lightning, maar dan voor de Amerikaanse politie. En hoewel EV-haters vast zullen grappen over dat boefjes tijdens een achtervolging heus niet gaan wachten tot de auto is opgeladen, heeft een elektrische politieauto best wat voordelen.

Het lijkt erop dat elektriciteit de betere optie is voor politiewerk in de stad. De acceleratie is waanzinnig (hij rijdt in zo’n vier seconden van 0 naar 100), er is ruimte om allerlei soorten noodhulpmiddelen mee te nemen in de frunk en de ingebouwde batterij kan lichten of elektrische apparatuur van stroom voorzien op een plaats delict of bij een ongeval.

Specificaties elektrische Ford F-150 Lightning

De opgegeven actieradius van de Ford F-150 Lightning voor de Amerikaanse politie is trouwens 370 kilometer of 515 kilometer, afhankelijk van de batterij. Het vermogen is respectievelijk 458 of 588 pk en het koppel is in beide gevallen 1.050 Nm.

Naast de zwaailichten op het dak en in de bullbar voorop, zijn er andere aanpassingen te bespeuren. Er is een nieuwe middenconsole met belangrijke zaken zoals de politieradio, tussen de voorste passagiers en de achterste zit een dikke stalen plaat en het interieur is extra makkelijk schoon te maken.

De stoelen hebben minder dikke lendensteunen zodat het makkelijker in-en uitstappen is met politiespullen om je middel. De agenten moeten dus wel goed hun core trainen op rechtop te blijven zitten.

Politieauto’s zijn big business

Ford heeft een speciale afdeling die zich bezighoudt met politievoertuigen. Deze overlegt met de politie om te kijken wat de specifieke wensen zijn. Dat betaalt zichzelf wel terug, want momenteel zijn er 12.000 politiebureaus in Amerika die in speciale politievoertuigen van Ford rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)