De Ford Mustang staat bekend om zijn geweldige motorgeluid. Daarom, en omdat het gros van de EV’s niet handgeschakeld is, wordt niet iedereen blij van de term ‘elektrische Mustang’. Ford en Webasto zijn vastberaden om daar verandering in te brengen met de Mustang Lithium. Een elektrische auto met 900 pk en 1.355 Nm, én hij is leverbaar met… handbak!

En niet zomaar één. Een zestraps versnellingsbak die de enorm krachtige elektromotor ondersteunt. Je kunt nu dus gaan dragracen zonder CO2-schaamte te voelen én lekker blijven genieten van het schakelen. Het vermogen van de elektrische Mustang Lithium is voor een deel te danken aan een stukje gloednieuwe technologie.

De elektrische Mustang Lithium is een testmodel

Het 800-volt accusysteem dat in de Mustang Lithium ligt, werkt op hetzelfde voltage als de Porsche Taycan. Het hoge voltage zorgt voor meer vermogen, minder gewicht en minder hitte. Je kunt de uitvoer ervan afstellen via een touchscreen. De mogelijke instellingen voor het koppel variëren van ‘bescheiden’ tot ‘beest’.

Aangezien een deel van jullie waarschijnlijk al klaarstaat om naar de Ford-dealer te rennen: doe nog maar even niet. Ford gaf aan dat dit een eenmalig project is, vooral bedoeld voor het testen van besturingstechnologieën. En om een beetje op te scheppen natuurlijk. Voorlopig zul je dus nog niet met een Mustang EV bij de dealer wegrijden. Zelfs niet eentje die wat trager is. Je moet minimaal nog even wachten tot de ‘Mustang Inspired EV’ op de markt komt. Die wordt later deze maand onthuld.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)