Vijf exemplaren gaat de Australische fabrikant Elfin er van maken: de Elfin Streamliner MS8. Gewoon, omdat ze dit jaar vijftig worden. Cadeautje voor jezelf. En omdat dat een gouden jubileum is, worden die vijf collector’s items in goudkleur gespoten. ‘Cooper Gold’, een verwijzing naar racelegende en oprichter Garrie Cooper. En met één exemplaar met supercharger gaan ze zelfs het circuit op.

Een 5,7-liter V8 moet 476 pk en een koppel van 660 Nm opleveren. En omdat de Streamliner  vederlicht is, zit je binnen drie seconden op 100 km/u. ‘Elfin is nu de oudste actieve autofabrikant in Australië, en de meest succesvolle,’zegt CEO Chris Payne, ‘dat mag je wel zeggen met 29 kampioenschappen en vele fraaie GP-overwinningen op zak.’

For the record (er zijn er dus maar vier van voor de verkoop): de Elfin Streamliner kost 128.500 dollar (95.000 euro) en voor de supercharger moet 12.000 dollar (9.000 euro) worden bijbetaald. Dus mocht je interesse hebben in zo’n potente, rechtsgestuurde kitcar dan moet je héél snel zijn.

Advertentie

Reacties

Advertentie