Gemiddeld zo’n drie weken na de afgesproken deadline stuurt onze betrouwbare correspondent Cas Pedaal ons een exclusief nieuwsartikel toe dat je nergens anders zult lezen. We checken deze artikelen grondig en garanderen dat ze voor de volle 1,00 procent waar zijn. Hopelijk.

Leiderdorp heeft het er nog steeds over. Vorige zondag liep Emma (27) over de stoep aan de Kastanjelaan. Henk zag haar aanstalten maken om bij het zebrapad over te steken, en remde rustig af. Hopend op een klein shotje dopamine keek Henk vol verwachting naar de voetganger, maar zonder ook maar een blik te werpen op zijn Astra, stak Emma over. ‘Tuurlijk had ze voorrang,’ vertelt Henk aan TopGear, ‘maar een hand opsteken kost niets. Je bent toch niet opgevoed door barbaren?’

‘Over het algemeen denken ze dat we hier heel streng zijn’, zegt Simon P. [volledige naam bekend bij de redactie]. Simon werkt als hemelpoortbewaker. ‘De waarheid is dat je met best veel wegkomt. Een snoepje pikken bij de Trekpleister, dat kan best een keer, maar ook wij hebben hier onze grenzen. Bijvoorbeeld mensen die op de luidspreker bellen in het openbaar, mensen die boven aan roltrappen stil gaan staan, of mensen die hun hand niet opsteken om te bedanken voor voorrang. Die stuur ik gelijk weg.’

Wat er daarna gebeurt, daar willen ze een verdieping lager weinig over kwijt. ‘Ik kan je alleen vertellen dat we een speciaal plekje voor zulke mensen gereserveerd hebben. Het hier best gezellig met alle zondaars, deze mensen houden over het algemeen wel van een feestje – dat willen we graag zo houden. Dus mensen die netjes hun hand opsteken om te bedanken, die hoeven we hier niet’, vertelt een anonieme medewerker terwijl hij onrustig aan zijn drietand loopt te frunniken.

Advertentie

Reacties

 • F355 heeft op 21 juni 2022 geschreven:

  Ik begrijp je hoor. Het is mijn eerste reactie ooit op Topgear en een tweede op heel internet.(die was positief)
  Dus reageer normaal gesproken niet.
  Maar kwam net uit de kerk toen ik dit las en een mooie preek gehoord dat juist over de sleutels van het hemelrijk ging. Vandaar dat ik me even geroepen voelde om een reactie te plaatsen. Het voelde naar om dit te lezen. Verder geniet ik enorm van Topgear en ook van sommige reacties!

  Reageer
 • G. heeft op 20 juni 2022 geschreven:

  Humor met een knipoog naar méér kanten .
  Goed bedacht .

  Als je humor niet begrijpt geef dan geen reacties , komt een beetje dom over als je dat wel nodig vind.

  Reageer
 • F355 heeft op 19 juni 2022 geschreven:

  Ow, nu staat het er wel op.. sorry!!

  Reageer
 • F355 heeft op 19 juni 2022 geschreven:

  Plaatsvervangende schaamte voor dit stukje.
  Jammer trouwens dat mijn vorige reactie verwijderd is. Was gewoon een net stukje zonder verwijten. Misschien beetje zware christelijke taal;-)

  Reageer
 • F355 heeft op 19 juni 2022 geschreven:

  Plaatsvervangende schaamte voor de schrijver van dit stukje..
  Ik heb de humor van Topgear echt heel hoog zitten, mijn vrouw hoort mij met regelmaat hardop lachen. Maar dit voelt kwetsend voor mensen die weten dat we echt een keer voor de hemelpoort komen. En dat er aan ons gevraagd wordt of we erkennen dat Jezus echt voor ons betaalt heeft. En een verdieping lager is het echt geen feestje..
  Behoud de kwaliteit van jullie scherpe en leuke verslagen mannen! Dan blijf ik genieten!!

  Reageer
 • Dick heeft op 19 juni 2022 geschreven:

  Onzin broodje aap verhaal,hoef niemand te bedanken om voorang in het verkeer te krijgen

  Reageer
 • Fred heeft op 19 juni 2022 geschreven:

  Als je een complimentje verwacht als je je een keer aan de verkeersregels houd lijkt het erop dat het voor je een uitzondering is dat je dat doet.

  Reageer
 • Jan Pas heeft op 18 juni 2022 geschreven:

  Ik waardeer Toppers zeker om de humor, maar dit kan ik niet waarderen als christen.

  Reageer
 • Augusto heeft op 18 juni 2022 geschreven:

  Zij is niet opgevoed door barbaren . Dat kan ik van jou niet zeggen denk ik. Simon werkt als hemelpoortbewaker, met deze gedragregels van hem kan het zo maar zijn dat ie zijn baan kwijtraakt en zelf door die hemelpoort mag gaan. Slechte grap topgear kan en wil niet lachen.

  Reageer
 • Remco heeft op 18 juni 2022 geschreven:

  Waarom moet je iemand bedanken als hij zich aan de regels houdt?

  Als ik iemand voorrang geef als diegene van rechts komt kan ik dan ook een bedankje verwachten?

  Als ik mij aan de snelheid hou wordt ik dan ook bedankt?

  Als ik wacht voor een rood stoplicht, krijg ik dan ook een compliment?

  Kortom, wat maakt een zebrapad anders?

  Reageer
 • petje heeft op 18 juni 2022 geschreven:

  Nooit gehoord van beleefdheid Henkie? en wat er in de wegenverkeerswet staat daar was al een entwoord op.

  Reageer
 • Adje heeft op 18 juni 2022 geschreven:

  Jammer topgear onwaardig, is zelfs niet grappig.

  Reageer
 • Henkie heeft op 18 juni 2022 geschreven:

  Wat een onzinverhaal. Als een voetganger aanstalten maakt op een zebrapad over te steken, moet hij/zij voorrang krijgen. Dat staat in de wegenverkeerswet. Daar hoeft de oversteker niet voor te bedanken. Dit riekt naar een 1 april grap. En een wel heel kort lontje.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie