Terwijl wij in Nederland qua kentekens nog in 1898 verkeren, leven ze in Australië al in 2049 – daar gaan ze next level met hun gepersonaliseerde kentekenplaten. In de staat Queensland kun je nu compleet legaal een kentekenplaat met een emoji erop bestellen. De emoji op je kentekenplaat mag van alles zijn.

De emoji’s zijn geen onderdeel van het kenteken dat bij je auto hoort en staan dus bijvoorbeeld niet op de kentekenpapieren. Je moet de emoji op de kentekenplaat gewoon zien als geinige versiering. Op 1 maart verschijnen de eerste kentekens.

Je kunt niet het volledige aanbod aan smileys kiezen, dus helaas niet het lachende drolletje of de aubergine als je rijdt als een totale l… ach, je snapt het. Kies uit de lachende emoji, de nog harder lachende emoji, de knipoog-emoji, de emoji met de zonnebril of die met de hartjes als ogen.

De platen kosten omgerekend ongeveer 300 euro. De Royal Automobile Club of Queensland (RACQ) heeft geen problemen met de emoji op de kentekenplaat: ‘We zien vaker dat mensen hun favoriete team steunen met een logo op de kentekenplaat. Een emoji is niet anders’, zegt een woordvoerder van de RACQ aan het lokale 7News Brisbane.

Foto’s: PersonalisedPlatesQueensland en Ford Australia

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)