Het trotseren van de Groene Hel gaat volledig op eigen risico. Een gevaar dat redelijk te managen is door ‘gewoon normaal te doen‘. Helaas zijn er ook gevallen waar je machteloos staat.

Gisteren verloor een McLaren 650S een lading vloeistoffen in de Fuchsröhre (of Foxhole): een van de gevaarlijkste bochten van de Nürburgring Nordschleife. Met een beetje lef (en in dit geval pech) schiet je de bocht met meer dan 200 km/u in. Een recept voor een ravage dus.

In de onderstaande YouTube-video zie je voorbode van de ravage. De bestuurder van de Seat Leon Cupra corrigeert en komt zonder bumperscheuren er vanaf. De BMW Z4 en Volkswagen Polo stonden die dag niet vooraan in de rij toen het geluk werd uitgedeeld.

Wat niet op de video te zien is, is de enorme ravage die volgt. Foto’s van de Politie Mayen tonen een BMW Z4 die de helft korter is. Als je met zo’n hoog tempo aankomt en de baan is bedekt met vloeistoffen, heeft remmen weinig zin.

In totaal moesten er dertig hulpverleners, twee helikopters en vijf ambulances ingeroepen worden. Zes mensen raakten lichtgewond en vier mensen zwaargewond. De moraal? Tja, die is er niet echt. Dit is gewoon dikke pech.

Update: Er is meer bewegend beeld
Update 2: Wie betaalt de enorme crash op de Nürburgring?
Update 3: Extra foto’s toegevoegd van Sebas Govers

Video: Aanloop van de ravage

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear