Het absolute record voor de meeste Rijkspolitie-Porsches ooit op één plek, dat moet wel in de tijd zijn geweest dat de auto’s nog in dienst waren. In een garage van de politie, bijvoorbeeld. Het record voor de meeste oude Porsches van de Rijkspolitie, dat is gisteren gebroken. In het plaatsje Heteren kwamen 52 Porsches van de Rijkspolitie bij elkaar voor de recordpoging.

Het oude record werd in 2017 gevestigd toen zo’n veertig Porsches bij elkaar kwamen. Van de 52 stuks die afgelopen weekend verzamelden, ging er ruim 40 daarna de weg op naar Lichtenvoorde. Voorop reden een Porsche 918 en een Porsche 959 in de Rijkspolitie-kleuren. Deze auto’s zijn vanzelfsprekend nooit echt door de politie gebruikt. De rest wel.

Vrijdagmiddagmodelletjes

De speciale politieauto’s werden vanaf de jaren zestig op vrijdag in de fabriek van Porsche gebouwd. Ze bouwden er per vrijdag maximaal vijf en in totaal zijn er 509 exemplaren gebouwd van verschillende generaties. De Porsches waren snel, wendbaar en betrouwbaar. Bovendien was het Targa-dak handig om signalen te geven aan andere bestuurders.

Advertentie

Reacties

 • Joop heeft op 25 juli 2023 geschreven:

  Echt gaaf, behalve die lelijke namaak Porsche type 924.
  Jammer bederft de hele collectie.

  • RvT heeft op 25 juli 2023 geschreven:

   Jammer dat die niet meer op de weg /gebruikt worden!

   Reageer
  • Stefaan heeft op 25 juli 2023 geschreven:

   Die 924 was dan ook geen Porsche wel een Audi met Porsche embleem de motor was een rasechte Audi motor

   • Renge heeft op 26 juli 2023 geschreven:

    Net als in de auto’s die Donkervoort produceert dus. Ik vind dat niet perse een nadeel. Voor de puristen wél natuurlijk, net als de V8 voorin een 928. Maar ja, in de praktijk overtreft het rijplezier de schaamte vermoed ik, ondanks het feit dat iedereen gelijk heeft in deze discussie.

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie