Tenminste, dat denkt Equus, een jong merk uit Detroit dat geprobeerd heeft om verschillende elementen van Amerikaanse klassiekers in één bruut ontwerp te proppen.

Ouderwetse styling met moderne technologie; waar hebben we dat eerder gezien? Oh ja: bij de ontzagwekkend mooie Singer 911. De Equus neemt hetzelfde idee en past het toe op een typische musclecar. De aluminium carrosserie neigt naar een Mustang fastback uit de jaren '60, terwijl onderhuids de 6,2-liter supercharged V8 uit de Corvette ZR1 briest. Die is goed voor bijna 650 pk en meer koppel dan te bevatten valt.

Volgens z'n makers knalt de Bass 770 hiermee in 3,4 seconden van 0 naar 96 km/u – dat zijn Ferrari 458-tijden – en haalt ie maar liefst 320 km/u. Dat laatste lijkt ons wat ambitieus, maar vooruit. Keramische remmen, magnetische dempers en een versnellingsbak met dubbele koppeling zorgen voor een newschool tintje, net als een usb-poort, navigatie en een Isofix-zitjesbevestiging voor je dappere baby.

Het uiterlijk van de Bass doet wat denken aan een oude Plymouth Barracuda, maar bestaat vooral uit veel stukjes Mustang met een toefje Camaro en Challenger, afgeroomd met een merknaam die in sommige werelddelen ook op een Hyundai te vinden is. Dat klinkt als een rampenrecept, maar het resultaat mag er zijn: de Bass 770 is snel, luid en stoer, zelfs al is ie wat identiteitsloos.

De prijs van dit handgemaakte stuk americana? Die begint bij 250.000 dollar. Of je 'm dat waard vindt, mag je in onderstaand videootje bekijken…

 


Reacties