Altijd al afgevraagd hoe het is om een monteur bij McLaren te zijn? Nee, wij ook niet. Maar dat maakt deze VR-game van McLaren en HTC niet minder tof. De twee hebben een tijdje geleden de handen ineengeslagen om coole producten te gaan ontwikkelen, en dit is het eerste kindje dat is ontstaan uit hun samenwerking. De Vive Pro VR-bril is zo’n beetje het beste wat er is op het gebied van VR-gaming. En ook een van de slechtste. Er zijn gewoon niet veel opties, vandaar.

McLaren en HTC hebben nu een speciale editie uitgebracht: de Vive Pro McLaren Limited Edition. De limited edition bestaat uit een VR-bril en een speciale race-controller, beide voorzien van oranje McLaren-accenten. Als je de set bestelt krijg je er twee games bij. De eerste is de racegame rFactor 2, McLaren Edition. Een F1-racesimulator die nu speciaal is aangepast om compatibel te zijn met de VR-bril van McLaren. De game werkt verder zonder extra rij-accessoires. Je kunt dus direct aan de slag.

Ongelooflijke VR-game

Wat echter heel bijzonder is, is de tweede game; McLaren Garage VR-experience. Ook een simulatiegame, waarbij je als monteur onderdeel uit kunt maken van de McLaren-pitcrew. Je leert onder andere hoe je banden moet verwisselen en kunt meedoen aan de ‘Pitstop Challenge’. Dat is een multiplayer-competitiegame waarbij spelers de garage van McLaren kunnen verkennen, en je tegen andere spelers strijdt in het uitvoeren van de beste pitstop. Net zoals de crews in het echt doen.

De game, in combinatie met de VR-techniek, zorgt er echt voor dat je het gevoel hebt dat je in de pitsstraat van McLaren een pitstop staat uit te voeren. Vervolgens rijd je het circuit op om je race-skills te vertonen. McLaren noemt het zelf de ‘ultieme VR-ervaring voor racefans’ en zegt dat ‘fans zo echt het gevoel hebben midden op de racebaan te staan, samen met het McLaren Racing-team’.

Bijna net zo duur als een F1-wagen

Een unieke ervaring dus, maar daar hangt natuurlijk ook een uniek prijskaartje aan. Waar je voor de reguliere Vive Pro zo’n 800 euro betaalt, ben je voor de Vive Pro McLaren Limited Edition een forse 1.550 euro kwijt. Maar dan kun jij wel deelnemen aan de meest unieke racegame-ervaring van het moment. Volgens McLaren, dan.

Advertentie

Reacties

  • Arthur heeft op 25 november 2018 geschreven:

    Ik had nog geen idee wat ik aan de Sint zou vragen, maar nu heb ik wel inspiratie gekregen… 🙂

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Lees meer over formule 1
Advertentie