Niet iedereen wil voor zijn lol met een hartslag van 140 achterna gezeten worden door een horde zombies of in een online lobby telkens neergemaaid worden door een twaalfjarige. Soms wil je gewoon ontspannen; gewoon een potje slow gaming. Zo ook de 9 miljoen mensen die een exemplaar van Euro Truck Simulator 2 downloadden. Jazeker, meer dan 9 miljoen downloads tot nu toe. Daarom is het gek dat de vrachtwagengame tot nu toe officieel nog geen multiplayer had.

We zeggen officieel, want via mods was het wel mogelijk om samen met vrienden en vage kennissen te spelen. Charles Leclerc en George Russell speelden het samen via de onofficiële manier. De multiplayer-modus heet ‘Convoy’ en is voor Euro Truck Simulator 2 en American Truck Simulator. Uiteraard is het mogelijk om via het ‘bakkie’ (je weet wel, zo’n radio met een gekruld snoer) met elkaar te babbelen. De chat gebruiken kan natuurlijk ook. In een forumpost staat uitgelegd hoe je Convoy kunt gebruiken. Voor nu is het nog een zogenoemde Open Beta.

Over Euro Truck Simulator 2

De game Euro Truck Simulator 2 is precies wat je ervan verwacht. Je stapt in een vrachtwagen en bent vrij om Europa te verkennen. Je kunt een klus aannemen en wat geld verdienen, of je vertrekt gewoon op de bonnefooi. Het spel biedt echte vrachtwagenmodellen en meer dan 70 bestaande steden. Je kunt met gemak een paar uur onderweg zijn – en nu dus samen met vrienden. Wellicht leuk om eens te proberen als je klaar bent met Farming Simulator. Helaas is het vrachtwagenspel er alleen voor de pc.

Reacties

 • Fb trans heeft op 10 oktober 2022 geschreven:

  Het is geen euro Truck Simulator 2 puur omdat niet alle Europese landen er in zitten en dat vind ik echt jammer.misschiens eens een aandachtspuntje? Voor de rest is het een te gek spel.

  Reageer
 • -NATE-Falcon heeft op 31 mei 2021 geschreven:

  Het is er al via steam. Wij speelden al online met onze clan via truckersmp.
  Wel gaaf dat ets het nu ook door hebben.

  Reageer
 • Bigmouzz1 heeft op 30 mei 2021 geschreven:

  Speel al jaren ETS2 en idd gewoon via TruckersMP multiplayer, mooi om te zien dat we nu eindelijk een multiplayer functie in-game krijgen, dat scheelt weer wachten op TruckersMP als de dikste map mod ProMods weer eens geüpdate is… 💪 Mooi eens de beta proberen

  Reageer
 • Jerkov heeft op 30 mei 2021 geschreven:

  Ik vind dit spel dus ekt te gek. Heb alle DLC al. Nu alleen nog corona krijgen xD
  Morgen hiv omdat ik mijn klasgenote in d’r reet geneukt heb xD

  Reageer
 • RicharddeHollander heeft op 26 mei 2021 geschreven:

  Eindelijk, kan het streamen nog leuker worden 😀👍⛟

  Reageer
 • Maikel heeft op 26 mei 2021 geschreven:

  Wanneer komt het uit.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear