Het zal een partij rommel gegeven hebben bij EuroNCAP. In korte tijd werden maar liefst twaalf nieuwe auto’s aan de beulen overgeleverd, allemaal in de race voor een zo hoog mogelijke notering voor botsveiligheid volgens de nieuwe normen.
 
Tel je even mee: Volkswagen Scirocco, Toyota Urban Cruiser, Peugeot 5008, Opel Astra, Mercedes GLK, Mercedes E-klasse, Mazda3, Infiniti FX, Citroën DS3, Chevrolet Spark, Chevrolet Cruze en de BMW X1. Daarvan zijn er dus weer wat exemplaren minder.
 
En de uitkomst? Tien van de twaalf halen de maximale score. Dat geldt niet voor de Chevrolet Spark, de opvolger van de Matiz. Het merk levert standaard geen ESP en dan is EuroNCAP onverbiddelijk, dan kan een auto nooit vijf sterren halen. Maar vier is niet verkeerd.
 
Een tegenvaller is de Toyota Urban Cruiser die niet verder komt dan drie sterren. Er wordt tegenwoordig ook gekeken naar de kwaliteit van de stoelen waar het gaat om whiplash protectie en op dat punt krijgen de Chevrolet Cruze, Opel Astra en VW Scirocco een pluim.

Reacties