‘Ik bouw altijd dingen’ en ‘ik doe liever grote projecten dan een dozijn kleine projecten’ zijn uitspraken van ene Dan Hryhorcoff. De 72-jarige Amerikaan verveelde zich tijdens de pandemie, dus besloot hij niet angstig onder een dekentje te kruipen, maar de tijd nuttig te besteden. Tijdens de coronaperiode bouwde hij deze extra grote botsauto waar een Chevy-motor achterin ligt.

Voor je weg droomt over een botsauto met een Small Block moeten we je vertellen dat de motor in kwestie er eentje is uit een Chevrolet Aveo. Maar de bouw van de grote botsauto is nog steeds erg indrukkend. Eerder bouwde Hryhorcoff ook al een onderzeeër en een gigantische loopauto. De ervaringen die hij opdeed gebruikte hij voor de bouw van de extra grote botsauto.

Als voorbeeld gebruikt Hryhorcoff de botsauto’s uit een pretpark genaamd Knoebels. De originele botsauto stamt uit 1953. Volgens Hryhorcoff heeft de botsauto wat weg van pick-ups van Chevrolet van die tijd. Het zal vast aan de oogjes en grille liggen. Hryhorcoff vraagt bij het pretpark of ze tekeningen van de auto’s willen delen. Dat wil het attractiepark wel.

Hoe groot is de extra grote botsauto?

Na zelf nog wat foto’s te hebben gemaakt, gaat de pensionado aan de slag. De maker vertelt over het bouwproces tegen Popular Science: ‘Ik nam de voorkant van een Aveo, haalde hem [de motor] eraf en legde hem achterin de botsauto. Aan de voorkant zit een wiel van een motorfiets.’ De botsauto is 3,96 meter lang, 2,1 meter breed en 1,6 meter hoog. Hoe groot het stuur is weten we helaas niet, maar het ziet er wel hilarisch uit. Bekijk de giga-botsauto hieronder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)