ECHTE ACTIE: DE ACTION MOBIL

Als je echt op zoek bent naar iets om ver over land te rijden of lang mee op expeditie te gaan, dan moet je te rade gaan bij de Oostenrijkse avonturiers van Action Mobil. Twee, drie of zelfs vier aangedreven assen, en alles is te bestellen, van een luxe camper tot een mobiel laboratorium; alles voorzien van de beste en meest hardcore specificaties. Wij zouden gaan voor de Global XRS 7200, met een soort enduro-fiets van BMW achterop, voor de boodschappen. Breng een budget mee van minstens acht euroton.

LUXUEUS & MOBIEL: EARTHROAMERS

Met hun creatie op basis van een Ford F-550-chassis, met een dikke diesel-V8, stelt Earthroamers je in staat om ’s werelds geografische uitersten te verkennen zonder daarvoor de luxezaken op te hoeven geven. Met zonnepanelen en een reusachtig accupakket – dan noemen we de extreme ophanging en wielen/banden nog niet eens – is dit een terreinvoertuig met een vijfsterren-beleving. Granieten werkbladen, Egyptisch katoen op de bedden, leren banken. De jouwe voor pak ‘m beet een half miljoen. Of anderhalf.

DIE VAN LAND ROVER: DE OVERLANDER

Of wil je iets behapbaarders? Wat dacht je dan van Nene Overlands pop-up, wide-body camper-conversie voor een Defender 130? De prijs is ruwweg een euroton (exclusief belastingen) voor een gebruiksklaar exemplaar dat is uitgerust met slaapgelegenheid voor twee tot vier mensen, plus alle gebruikelijke zaken, waaronder een klein toilet en dito douche. Hij mag er een beetje uitzien als een ambulance, maar hé, het is een Land Rover Overlander. Alleen z’n naam is z’n prijs al waard.

GOEDKOOP EN GOED: DE DUSTER

Serieuze mensen willen serieuze spullen voor een acceptabele prijs, dus wat dacht je van een tweedehands Dacia Duster met 4WD voor pakweg 10 mille, een set terreinbanden (BF Goodrich All-Terrains voor 500 euro), een behoorlijke opbergbox op het dak (de Whispbar 750-serie is met 500 liter een goeie voor zo’n 600 euro), en een serieuze tent – wij zouden gaan voor de Vango Odyssey Air Beam, want die pomp je op in plaats van ‘m op te moeten zetten. Ben je voor 12 mille klaar. Het acontuur is gratis.

IETS VOOR HIPSTERS: DE NOMAD

Als je houdt van kaal en naakt, wat denk je dan van een Ariel Nomad met een kleine dakkoffer-achtige tent? Het Autohome bovenop is eigenlijk bedoeld voor een Mini, maar als je een beetje inventief omgaat met schroeven, moeren en een boormachine, dan heb je een droge plek om te slapen. Ironisch, want zodra je gaat rijden, word je weer nat. Je overige spullen maak je vast aan de buizen van de Nomad in waterafstotende tasjes, de ultieme hipsterkampeermobiel. Ongeveer 60 mille (exclusief belastingen), inclusief de Nomad.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)