Net als bij Dat Ene Populaire Voetbalspel kun je elk jaar een nieuwe editie verwachten van F1 2021. Door corona staan er een aantal andere circuits op de kalender, maar behalve wat nieuwe locaties verandert er elk jaar maar weinig in de F1. Dus hoe zorg je ervoor dat je als Codemaster zijnde toch elkaar weer iets anders neerzet? Je kunt niet ineens de auto’s anders maken. Daarom focust de ontwikkelaar voor F1 2021 meer op wat er om het circuit heen gebeurt. De nieuwe F1-game wordt zelfs soort speelbare ‘Drive to Survive‘.

Racen blijft uiteraard het belangrijkst in F1 2021. Dus de graphics spatten dit jaar net weer wat beter van je scherm en het rijden zou dit jaar wat dichter tegen het echte werk aankruipen; de auto’s worden net wat listiger om te besturen. Ook leuk: de lokale multiplayer-modus met splitscreen keert weer terug in 2021. Hoe die nieuwe ontwikkelingen bevallen, hoor je later van ons.

Meer verhaal

De ontwikkelaars noemen de nieuwe verhaalmodus ‘Braking Point’ (een woordspeling op breekpunt). Voor de speelmodus hebben de ontwikkelaars echt een verhaal geschreven samen met schrijvers die bijvoorbeeld samenwerken met auteur Derren Brown. De makers leenden inspiratie van Netflix en F1 2021 moet aanvoelen als een soort interactieve Drive to Survive. Tussen de races door begeleiden filmpjes je door het verhaal.

Het verhaal begint in 2019 in de Formule 2 en reikt via 2020 naar 2021. Je kunt kiezen uit vijf teams (Racing Point/Aston Martin, Alpha Tauri, Alfa Romeo, Haas of Williams). Er zijn nieuwe karakters die een rol spelen, en een oude bekende: Devon Butler. Je moet naast het racen ook je social media-kanalen managen en met de pers babbelen. Alles heeft invloed op het verhaal.

Carrière met vrienden

Als je een ‘normale’ carrière wilt spelen, dan kan dat ook. Voor het eerst zelfs met z’n tweeën. Je kunt ervoor kiezen om teamgenoten te worden óf je wordt juist rivalen, en strijdt tegen elkaar om de titel. Een andere optie is om solo halverwege het échte seizoen in te springen. Zou de game nu al uit zijn, dan zou je dus als Max kunnen beginnen met 105 punten. Op juli 2021 komt F1 2021 uit op PlayStation, Xbox en Windows.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie