Als de ontwikkelingen in dit tempo doorzetten, dan worden filmmakers niet veel meer dan prompt engineering met een bovengemiddelde creativiteit. Vandaar ook de staking in Hollywood. Gelukkig zijn er genoeg filmmakers die niet alles met CGI willen doen, maar nog echte miniaturen gebruiken, zoals Wes Anderson. Ook Thunderbirds bewijst nog een keer dat er niets boven echte opnames gaat.

Wist je trouwens dat de serie Thunderbirds Are Go uit de jaren zestig komt? Vraag het iemand uit de jaren negentig en zelfs hij of zij zal het jeugdsentiment noemen. En zelfs ruim zestig jaar verder heeft de serie nog genoeg fans, waaronder een handige klusser uit Friesland. Daar werd een replica gebouwd van de FAB 1, inclusief een extra setje wielen voorop.

Geen Rolls-Royce, maar een Rover

De FAB 1 was in Thunderbirds Are Go een omgebouwde Rolls-Royce met een soort straaljagercockpit. Dit project gebruikt een Rover 75 als basis. De neus is verlengd en er zijn twee wielen toegevoegd. Die sturen overigens niet mee, maar volgens de verkoper ervaar je daar geen hinder van. Overigens moet je er ook niet de openbare weg mee op willen: de APK is inmiddels verlopen.

De FAB 1 is gebouwd om bijvoorbeeld een carnavalsoptocht mee te doen. De auto is verder wel technisch in orde, dus hij kan op eigen krachten door het dorp rijden. In de raket – die je erbij krijgt – is ruimte voor een kleine rookmachine. Ook de kleding en de maskers krijg je bij de auto. Voor 1.000 euro mag je de auto komen ophalen in het Friese Anjum. Neem een lange trailer mee.

Advertentie

Reacties

 • Dave heeft op 29 juli 2023 geschreven:

  Wat me dan verbaast is dat je zo’n heel project aan gaat en allerlei details toepast, maar dat je dan niet de moeite neemt om de voorste twee wielen dezelfde looks als de rest te geven.
  (Begrijp me goed; ik doe het hem (?) niet na, maar net dat ding valt gelijk op aan een verder fantastische build.)

  Reageer
 • Niels heeft op 28 juli 2023 geschreven:

  Het is Thunderbirds en niet Thunderbirds are Go. Dat is de naam van de recente animatieserie die erop gebaseerd is. Anyway, geen mooie build, geen wonder dat ie maar 1000 euro mag kosten..

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie