Wie in de afgelopen tien jaar loze momentjes vulde met het scrollen door een tijdlijn gevuld met winacties voor een nieuwe blender, een overdaad aan babyfoto’s (serieus, jij fietst al sinds de brugklas zonder zijwieltjes en daar hoor je niemand over) en confronterende foto’s van je ex met zijn of haar nieuwe vlam, heeft volgens de Consumentenbond recht op geld. Facebook zou privégegevens onrechtmatig gebruikt hebben, en daarom klaagt de Consumentenbond het sociale netwerk aan. Volgens jurist Engelfriet is het niet realistisch om meer dan 100 euro per persoon te eisen, zo meldt hij aan RTL Nieuws. Dus wat kun je van zo’n 100 euro Facebook-compensatie kopen?

Een paar minuten parkeren in Amsterdam

Zo’n rechtszaak duurt wel eventjes en tegen de tijd dat Facebook gaat uitbetalen (áls dat gebeurt), zijn de parkeerkosten in Amsterdam ongetwijfeld weer iets gestegen. Verwen jezelf eens door niet met de trein te gaan naar het centrum van Amsterdam, maar met de auto. Voor die 100 euro kun je zeker lang genoeg parkeren in Amsterdam om een koffie te halen, en misschien zelfs om hem op te drinken. (Voor die koffie heb je waarschijnlijk óók 100 euro nodig, maar dat terzijde.)

Toch een keer Euro 98 proberen

Het vulpistool van de BP Ultimate of de Shell V-Power staart je al maanden verleidelijk aan. Is het dan nu de tijd om die extra paar centjes te spenderen om te kijken of je motor beter loopt op benzine zonder ethanol (ja, er staat een stickertje met E5 op, maar in werkelijkheid zit er weinig tot geen ethanol in de premium brandstoffen) en met een hoger octaangetal? Misschien kom je er wel achter dat de auto zuiniger loopt, waardoor je onder de streep niet meer uitgeeft. Op dat moment maak je 100 euro winst.

Controleer bij welke snelheid je een boete krijgt

De boete voor 12 km/u te hard rijden op de snelweg is 96 euro, zonder administratiekosten. Handig om te kijken met welke snelheid je wel of geen boete krijgt bij een trajectcontrole. Begin bij 106 km/u en voer het tempo elke week op, totdat je fanmail binnen hebt. Of hang de bad boy uit en ga een keer dubbel pakeren, dat kost je 95 euro, ook zonder de administratiekosten.

Huur een cabrio

We hebben gezocht, maar een auto kopen voor 100 euro is niet te doen. Niet eentje die rijdt, in ieder geval. Op websites als Snappcar kun je al voor 50 euro per dag een geinige cabrio huren, een MX-5 of een 500C (als je dat een cabrio wilt noemen) of zoiets. En dat op kosten van Zuckerberg, niet gek.

Laat je spiegelkappen polijsten en coaten

Een goede poetsbeurt inclusief polijsten en een beschermende laag van het een of ander kost een hoop geld. Logisch, want er gaat flink wat tijd in zitten als het goed moet gebeuren (ze noemen het niet voor niets detailen). Wil je zeker zijn dat het het geld waard is? Laat dan alleen je spiegelkappen doen voor die 100 euro. Kijk het een half jaartje aan en als je tevreden bent, kun je je spaarcentjes inzetten voor de rest van je auto.

Ga het circuit op

Voor zo’n 30 euro koop je bij de meeste toegankelijke circuitdagen wel een heat, of je koopt een rondje Nürburgring. Voor die overige 70 euro compenseer je de slijtage aan de remmen, koppeling en banden. Of doe een full send en koop gelijk drie heats of drie rondes. Je kunt ook een paar heats gaan karten van je Facebook-compensatie, dat is misschien wat veiliger.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie