Het moet toch niet gekker worden. Eerst ontploft het internet uit verbazing dat twee Nederlanders in een Golf 2 naar Indonesië rijden. Maar dat verhaal stelt werkelijk niets voor als je het vergelijkt met de familie Zapp.

Graham-Paige Model 610 uit 1928

De familie Zapp uit Argentinië rijdt de wereld over met een Graham-Paige Model 610 uit 1928. De stokoude auto houdt het al meer dan 360.000 kilometer vol. Herman en Candelaria Zapp begonnen in Buenos Aires en reden door Zuid-Amerika naar Alaska. Toen besloten ze een stukje verder te reizen. En nog een stukje. En nog een stukje. De reis ging van Australië naar Azië en door naar Afrika. Daarna was het tijd voor Europa. Inmiddels zijn ze vijf continenten, 80 landen, zeventien jaar en vier kinderen verder. De kinderen krijgen Argentijns onderwijs op afstand, mocht je er benieuwd naar zijn.

Hoe betaal je voor zo’n reis?

De verkoop van hun boek Spark Your Dream financiert de reis. De familie is nu in Nederland aangekomen. Ze bezochten de markt in Wageningen en Arnhem. Dit is een van de laatste bestemmingen voor de familie. Na bijna twee decennia is het mooi geweest. Via Spanje varen ze volgend jaar terug naar Brazilië, waarna ze terug naar huis rijden.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie