‘Misschien koop ik wel een Bentley, misschien koop ik wel een Honda’, is het dilemma waar Youtuber Famke Louise mee kampt. Het is zelfs zo erg dat de felbevlochten zangeres het besloot van zich af te schrijven.

Aan de cover te zien zit een vorige generatie Bentley Continental GT (2010 – 2017) aan de ene kant van Famke Louise’s droompalet. Voor een tweedehands exemplaar ben je 50.000 tot 150.000 euro kwijt. Aan de andere kant van haar wensencircus: de Honda, een zesde generatie Civic sedan (1996 – 2000) van ongeveer 1.000 euro per stuk.

Inderdaad: een erg lastige keuze. Misschien als we haar helpen met kiezen, kan ze het nummer weer verwijderen. Overigens zingt ze ook: ‘misschien koop ik wel jouw wife’. Dat lijkt ons een minder geschikt vervoersmiddel. Die strepen we af. Wel kudo’s voor het juiste bezittelijk voornaamwoord.

Welke auto moet Famke kiezen?

Verderop in het nummer zegt ze: ‘Ik wil geen honing met rijst. Wil m’n champagne met ice.’ En: ‘Kan nie haten, ik ben rich’. Compleet logische uitspraken. Hierbij verduidelijkt ze dat ze geen ricer wil. De term ricer gebruiken Amerikanen (en Engelsen) om fout getunede auto’s te omschrijven. Foute Civics, bijvoorbeeld.

We interpreteren dat ze de voorkeur geeft aan een Bentley, omdat ze rijk is. Maar ze wil iedereen in hun waarde laten (nie haten), dus ook de rijst-bakken. De overweging voor een Honda maakt ze dus zodat Honda-rijders zich niet buitengesloten voelen. Erg attent.

Het nummer gaat verder: ‘In m’n jakka met bontkraag. Rijdend naar de fashionweek’. Natuurlijk past een bontkraag beter bij een Civic. Maar als je naar de fashionweek moet, kun je maar beter niet gezien worden in een jas met bontkraag. De geblindeerde ramen van de Continental GT bieden hier uitkomst. Dus wederom: de Bentley is de juiste keuze voor Famke. Aan de andere kant: ze is wel op haar ‘Monnie’.

Dat doet ons denken aan een tweede dilemma: je oor haast de eBay-regenpijp van een rijst-Civic (>110 dB) houden of dit nummer nog eens luisteren. Lastig, lastig.

Luister: Famke Louise – Vroom

Reacties

 • Haye Mellema heeft op 8 december 2017 geschreven:

  WAHAHAHA

  Reageer
 • tammaar heeft op 8 december 2017 geschreven:

  “ice” is chrystal meth

  • Redactie TopGear Nederland heeft op 8 december 2017 geschreven:

   Of In Car Entertainment. Of Internal Combustion Engine. Of In Case of Emergency.

   Het wordt er allemaal niet duidelijker op.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)