Vorige week kwamen we erachter dat de Honda Integra een comeback gaat maken. Op een plaagplaatje na is er nog niets bekend over de nieuwe coupé. Dat geeft liefhebbers alle ruimte om hun gedroomde Honda Integra Type R digitaal uit te werken. Dit is de creatie van Jordan Rubinstein-Towler. Hij maakte niet alleen een stel smakelijke afbeeldingen, hij bedacht ook de motorspecificaties.

Deze gedroomde Honda Integra Type R oogt heel modern, maar draagt duidelijke kenmerken van eerdere generaties. De neus doet vooral denken aan de derde generatie, terwijl de achterkant ook duidelijk knipoogt naar de vierde generatie Integra. Voorin ligt volgens Jordan een 2,4-liter viercilinder met VTEC en zonder turbo. Het vermogen moet rond de 280 pk uitkomen, dat uiteraard via een handbak naar de voorwielen gaat. Je ziet overigens dat het geen echte foto’s zijn aan het feit dat het rood nog niet van de kleppendeksel is gebladderd.

De nieuwe Honda Integra Type R is licht

Het gewicht van deze onofficiële conceptcar is zo’n 1.200 kilo. De motorkap, het dak en de achterklep zouden van koolstofvezel zijn gemaakt om het gewicht laag te houden. Het interieur is minimalistisch en zou niet misstaan in een Lotus Elise. Als sportieve toevoeging monteert Jordan knoppen om de motor te starten en om rijmodi te selecteren op het stuur. Mag Honda dit idee voor een Integra Type R van jou één op één in productie nemen?

Advertentie

Reacties

  • Beetje heeft op 19 augustus 2021 geschreven:

    Vet gemaakt. Lijkt wel een beetje op de AlfaRomeo SZ.

    Reageer
  • Beetje heeft op 19 augustus 2021 geschreven:

    Vet gemaakt. Ik moet een beetje denken aan de Alfa Romeo SZ.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie