Een drift is niet de snelste of meest effectieve manier om een bocht te ronden. Het is, daarentegen, wel de coolste manier. En een manier die ervoor zal zorgen dat aantrekkelijke mensen het bed met je willen delen. Een hydraulische handrem (ook hydro, trekstok of driftstick genoemd) is hierbij je beste vriend. Door er een ferme ruk aan te geven, blokkeren de achterwielen en begint de zijwaartse pret.

Niet ieders bankrekening laat toe om elke week een verse set rubber te halen. Gelukkig is er nu een digitaal alternatief. Of eigenlijk is dit er al een tijdje; maar wij ontdekken het nu pas. Fanatec, producent van hebberigmakende racegamespullen, biedt de ClubSport Handbrake aan. En sinds kort kun je deze trekstok ook aansluiten op je PS4. Het ding kost wel eventjes 129,95 euro, en je moet er een peperduur stuur bij kopen. Maar nu weet je in ieder geval dat het bestaat.

Vraag ons niet waarom, maar bij TopGear waren we zo geïntrigeerd door deze handrem, dat we besloten om hem te gaan testen. Hoe deze, evenals de rest van het Fanatec-spul beviel, lees je volgende week.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)