Het leek eindelijk de goede kant op te gaan met de Felicity Ace. Hoewel het vrachtschip vol auto’s een paar dagen in de brand had gestaan, dreef het toch nog stabiel op zee en werd het naar een veilige plek vervoerd door sleepboten. Daar was het plan om het schip en de auto’s te bergen. Nu lijkt het toch fout te zijn gegaan en de Felicity Ace is gezonken. Dit meldt de Portugese kustwacht.

Volgens de kustwacht is de zee op de plek waar de Felicity Ace is gezonken zo’n 3.000 meter diep. Het schip ligt zo’n 400 kilometer van de kust van de Azoren af. De kustwacht meldt een kleine olievlek in het water en er wordt nu vooral gekeken naar de vervuiling en hoe ze die zo klein mogelijk kunnen houden. De Portugese luchtmacht wordt ook ingezet om de boel vanuit de lucht te monitoren.

De 4.000 auto’s die met de Felicity Ace zijn gezonken

De Felicity Ace stond vol met auto’s van de Volkswagen Groep die bestemd waren voor Amerika. Ongeveer twee weken geleden brak er brand uit aan boord van het schip. De kustwacht plukte de bemanning gelijk veilig van het schip. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar het blussen werd lastiger gemaakt door de elektrische auto’s in het ruim. Aan het einde van vorige week zou de brand eindelijk geblust zijn.

Update: ‘De gezonken Felicity Ace met 4.000 auto’s blijft gewoon op de bodem van de oceaan liggen’

Naast een hoop Volkswagens en Audi’s, stonden er zo’n 1.100 Porsches op de Felicity Ace en nog eens 189 Bentleys. Ook een paar exemplaren van de laatste lichting Aventadors stonden op het brandende schip. Lamborghini had nog de hoop dat deze gered konden worden, maar het mocht dus niet baten. Er gaan een hoop schattingen rond van de totale waarde van alles, maar volgens Bloomberg gaat het om zo’n 360 miljoen euro aan auto’s.

Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae

Lamborghini heeft een extra groot probleem door de brand op de Felicity Ace

Ze hoopten dat de boel te redden was, maar nu hebben ze een probleem

Reacties

  • adam heeft op 2 maart 2022 geschreven:

    tja . electrische troep deze belachelijke uitvinding 👍 milieu milieu bla bla 😡 nu nog meer schade aan onze milieu 👍

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)