Lee Noble heeft een paar jaar geleden zijn eigen toko (Noble) verlaten en gaat voortaan onder de noemer Fenix Automotive supercars bouwen. De eerste spruit is deze bolide waarvan de naam nog angstvallig geheim wordt gehouden. Indrukwekkend is ie zo te zien wel en zijn prestaties mogen er ook zijn. De Noble M600 gaat het nog moeilijk krijgen…
 
Echt veel informatie wil Lee Noble niet vrijgeven. Wel zou de kopers straks de keuze hebben uit twee krachtbronnen, afkomstig van GM met vermogens oplopend van 480 tot 647 pk. Inderdaad, de motoren uit respectievelijk de Corvette C6 en ZR1. Het leeggewicht van deze FZN (Fenix zonder naam) bedraagt slechts 1.200 kilogram. Voorzien van de ZR1-krachtbron zou er in minder dan 7 seconden 160 km/u op de klok staan. En de topsnelheid? Ruim boven de 320 km/u.
 
Verder belooft Noble de aanschafprijs ruim onder die van de Noble M600 te houden. Er gaan zelfs geruchten dat ie ongeveer eenzelfde prijskaartje krijgt opgeplakt als de Nissan GT-R. Het worden mooie tijden!

Reacties