Kun je je de Lykan Hypersport nog herinneren? Niet? We nemen het je niet kwalijk want er zijn maar zeven van gemaakt. De Hypersport kostte zo’n 2,5 miljoen euro en haalde 389 km/u. Nu heeft de maker van die auto, W Motors, de productieversie van zijn opvolger gepresenteerd: de Fenyr SuperSport.

Wat voor een auto wordt dit?

Net als bij Tesla, wil W Motors ook de prijs van hun modellen naar beneden brengen en meer exemplaren produceren bij elk opvolgend model. De Fenyr kost een kleine 1,6 miljoen euro (exclusief belastingen) en er zullen 25 exemplaren per jaar van gemaakt worden. Oké, je kunt het nog steeds niet echt massaproductie noemen, maar er worden stappen in de goede richting gezet.

Het design van de auto komt van W Motors, maar de Fenyr SuperSport zal gemaakt worden door Magna Steyr in Oostenrijk. Daar zal een getunede bi-turbo 3,8-liter boxermotor van Porsche vlak voor de achteras geplaatst worden. De motor is verder ontwikkeld door RUF, waardoor hij nu 800 pk en 980 Nm produceert. Combineer dit vermogen met een koolstofvezel body die het gewicht laag houdt (slechts 1.350 kilo) en je hebt een auto die pittige prestaties op papier zet. Zo is de sprint van 0 naar 100 km/u in 2,7 seconden geklaard, 0 naar 200 km/u rijd je in 9,4 seconden en je zult niet stoppen met accelereren tot je 394 km/u bereikt.

Nog meer redenen waarom de Fenyr SuperSport zoveel kost?

Andere hoogtepuntjes zijn bijvoorbeeld de koolstofvezel-keramische remmen, de PDK-versnellingsbak van Porsche, een sperdifferentieel en een actieve achtervleugel die drie onafhankelijk bewegende onderdelen heeft.

De Fenyr SuperSport heeft dus de ingewanden van een Porsche, hij wordt gebouwd in Europa en heeft prestaties die net zo waanzinnig zijn als z’n uiterlijk. De vraag is of er ieder jaar weer 25 mensen te vinden zijn die langs het flinke prijskaartje kunnen kijken. Het zal in ieder geval niet liggen aan het optimisme van CEO Ralph R. Debbas. In het officiële persbericht claimt hij: ‘De Fenyr SuperSport zal de meest ongelooflijke auto worden die ooit geproduceerd is’. Klinkt goed, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)