Ferrari 250 GT SWB California: nieuw te bestellen

GTO Engineering California Spyder Revival

Foto('s): GTO EngineeringFerrari 250 GT SWB California
Foto('s): GTO EngineeringFerrari 250 GT SWB California voorkant
Interieur Ferrari 250 GT SWB California
Foto('s): GTO EngineeringMotor Ferrari 250 GT SWB California
Foto('s): GTO EngineeringAchterkant Ferrari 250 GT SWB California
Foto('s): GTO EngineeringVoorkant Ferrari 250 GT SWB California
Foto('s): GTO EngineeringRijdende Ferrari 250 GT SWB California
Ferrari 250 GT SWB California
Ferrari 250 GT SWB California voorkant
Interieur Ferrari 250 GT SWB California
Motor Ferrari 250 GT SWB California
Achterkant Ferrari 250 GT SWB California
Voorkant Ferrari 250 GT SWB California
Rijdende Ferrari 250 GT SWB California

Wat is de ultieme Ferrari met een open dak? Hangt er een tweed-jasje in de kast of doe je juist je overhemd nooit helemaal dicht, dan zeg je waarschijnlijk de originele Testarossa. Zit je diep in de materie, dan is het antwoord mogelijk de Ferrari 275 GTS/4 NART Spyder. Als TikTok je voornaamste bron van nieuws is, dan luidt je antwoord iets van 812 GTS. Maar eigenlijk is er slechts één: de Ferrari 250 GT SWB California.

De Ferrari 250 GT SWB California is zeldzaam

Het probleem is dat er maar zo’n honderd exemplaren van de 250 GT California bestaan en slechts de helft daarvan heeft de begeerlijke korte wielbasis. Wil je dus een zeldzame 250, dan moet je lang wachten totdat er eentje verschijnt op een veiling en dan moet je nog ruim 20 miljoen euro bieden. En áls je dan wint, dan is het zonde om erin te rijden, want stel je voor dat er iets gebeurt.

Bestel daarom een gloednieuwe

De oplossing komt van het Engelse GTO Engineering. Zij starten de productie van de California Spyder Revival, een replica van de Ferrari 250 GT SWB California. Of zoals wij het noemen: nog een reden om spijt te hebben dat we tien jaar geleden geen Bitcoin kochten. Je kunt hem kopen met de originele 3,0-liter V12. GTO biedt als optie een opgewaardeerde 3,5- of 4,0-liter V12 aan, voor wie een beetje extra wil.

Wat kost ie?

De California Spyder Revival is een absoluut koopje, als je het vergelijkt met de waarde van een originele Ferrari 250 GT SWB California. GTO Engineering vraagt ergens tussen de 850.000 en 1 miljoen euro voor de replica. Hou er rekening mee dat de fiscus nog wel een aalmoes wil zien voordat je de auto in Nederland mag rijden. Het mooie van deze nieuwe klassieker is dat hij gewoon de openbare weg op mag, in tegenstelling tot veel andere continuatie-modellen.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken