Als je een Ferrari koopt, dan zul je niet direct behoefte hebben aan een of andere tuningskit. Echt speciale klanten laten het Italiaanse bedrijf gewoon een eigen auto ontwerpen. Zie ons bericht over James Glickenhaus en zijn exclusieve P4/5. Maar het kan nóg extremer.

Je kunt namelijk ook niet één, maar drie Ferrari’s kopen en die helemaal naar je eigen smaak laten inrichten. Ook nu is dat weer gedaan door een vooralsnog onbekende Amerikaan, die een bestelling heeft geplaatst voor drie 600 GTO’s.

Die auto’s zijn dus gebaseerd op een 612 Scaglietti, maar wegen per stuk een kleine 300 kilo minder. En een nieuw gevormde carrosserie genereert bij een snelheid van 200 km/u ongeveer 25 procent meer downforce. Hoewel Ferrari niet wil verklappen wie deze mystery shopper is, gaan er geruchten dat de koper het Ferrari North American Racing Team (NART) nieuw leven wil inblazen.

Ooit werd dat in 1958 opgericht door de toenmalige importeur, Luigi Chinetti. Zou het toeval zijn dat dat volgend jaar precies vijftig jaar geleden is? Hoe dan ook, in september kunnen we de 600 GTO zelf gaan bekijken tijdens de IAA in Frankfurt.

Reacties

Meer van TopGear