Al maanden gaan er geruchten dat Ferrari een nieuw instapmodel onder de pet heeft. Maar de Italianen zelf blijven hardnekkig ontkennen dat er een reïncarnatie van de Dino zit aan te komen. Gelukkig zijn er altijd nog enthousiastelingen die er aardigheid in hebben om zelf een auto te ontwerpen.

Zo kwam Idries Omar op het idee om een eigen draai te geven aan de legendarische Ferrari 250 GTO. Na een paar uurtjes met zijn tekentablet te hebben gespeeld kwam hij uit op deze F250 Concept.

Daarvan zeggen we gelijk maar dat we het geen onaardig ontwerp vinden. Doel van Omar was om een eenvoudige, maar fraaie en snelle Ferrari te ontwerpen, met details uit het verleden. En om de aanduiding ‘250’ aan te kunnen houden, bedacht hij een 2,5 liter V6 middenmotor die uiteraard geschikt is voor biobrandstof.

Voorlopig blijft de vraag of Ferrari al dan niet besluit de Dino nieuw leven in te blazen. Gelukkig kunnen we ons voorlopig vermaken met dit soort digitale dagdromen. Dat er nog maar vele mogen volgen.

Reacties

Meer van TopGear