Wat is er beter dan een nieuwe Ferrari? Een spontane nieuwe Ferrari! Uit het niets is hier de Ferrari J50. Verfrissend zo, een nieuwe auto zonder een ellenlange teasercampagne. Slechts tien exemplaren van de Ferrari J50 verlaten de fabriek in Maranello. De smakelijke verrassing viert dat Ferrari al vijftig jaar auto’s verkoopt in Japan. J50, snap je hem? Het stuur zit wel gewoon links. Lekker tegendraads, zoals we van Ferrari gewend zijn.

Onder de huid schuilt een Ferrari 488 Spider met 20 pk extra. De V8 op beademing pompt nu dus 690 pk uit. Verwacht een minimale verbetering van de 0 naar 100-tijd: die is nu 3,0 seconden. Lekker belangrijk ook. Het interieur is ook hetzelfde als dat van de 488, maar dan met extra rode accenten.

Wat is er anders aan de Ferrari J50?

Als je de verschillen niet kunt zien, moeten we je helaas vragen je rijbewijs in te leveren. De inspiratie voor het design komt van modellen uit de jaren ’70 en ’80. Laten we beginnen met de lagere voorruit die lucht dirigeert naar de achterspoiler. Het koolstofvezel targadak bestaat uit twee delen en berg je op achter de stoelen. De neus heeft wat ons betreft iets Lamborghini-achtigs. De grote bek hapt meer lucht en de koelsleuven achter zijn een stuk subtieler.De achterlichten zijn in aantal verdubbeld en zijn net als de Ferrari F50 omringd door zwart. De zwarte lijn op de deur is ook op de F50 geïnspireerd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear