Een kapitaalkrachtige klant van Ferrari heeft nu al de beste kerst ooit. Begin december kreeg hij de sleutels van de Ferrari SP 275 rw competizione. De énige ter wereld. Ferrari deed er twee jaar over om de one-off te bouwen.

Komt de Ferrari SP 275 rw competizione je ergens bekend voor? Dan ben je waarschijnlijk stokoud. Het is een moderne interpretatie van de Ferrari 275 GTB uit 1964. De auto speelde een rol in de film Stimulantia uit 1967. Intimi kennen de oer-Ferrari bij zijn chassisnummer: 06885.

De koets van de Ferrari F12 (want dat is het) werd aan de achterkant subtiel uitgeklopt voor meer spoorbreedte. De neus en het achterwerk ontkwamen ook niet aan een make-over. Niet te missen is de overdaad aan luchthappers: wederom een niet-zo-subtiele knipoog naar de 275 GTB. Net als de kleur en die toffe retro-tankdop. Het enige wat ontbreekt zijn de stickers met ’24’. Dat rare F1-remlicht is foetsie, ook mooi meegenomen.

De motor en transmissie komen uit de Ferrari F12tdf. Dus een dikke, atmosferische V12 met 780 pk. Deze Ferrari zal zijn overgrootvader wat betreft prestaties niet teleurstellen. Heeft iemand nog een filmrolletje voor de Ferrari SP 275 rw competizione?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)