Steve McQueen is al bijna dertig jaar dood, maar dat betekent niet dat hij vergeten is. Twee weken geleden berichtten we al over zijn Mercedes 300 SEL die via eBay werd verkocht, en afgelopen weekend is er opnieuw een auto van de vroegere filmster van eigenaar veranderd.

Deze keer was het een Ferrari 250 GT Lusso die bij Christies in Californië werd geveild. En die had een iets ander prijskaartje dan de Benz, die voor 45.000 dollar van de hand ging. De uit 1963 daterende Ferrari – een cadeautje van McQueen’s eerste vrouw Neile – ging uiteindelijk voor meer dan 2,3 miljoen dollar naar een anonieme autoverzamelaar.

Dat is een aardig bedrag voor een auto die een paar jaar geleden nog voor een schijntje door een restaurateur werd gekocht. De goede man had er kijk op, want van deze Lusso werden er in totaal maar 350 geproduceerd. Dan kun je van een redelijk veilige investering spreken, zelfs als je bedenkt dat de auto volledig moest worden gerestaureerd. Dat is voor een deel te danken aan het rijgedrag van McQueen zelf. Die nam na een paar jaar afscheid van de Ferrari nadat hij de 3,0 liter V12 had opgeblazen. We nemen voor het gemak maar aan dat de nieuwe eigenaar er wat voorzichtiger mee omgaat.

Reacties

Meer van TopGear