Na de presentatie in Genève werd het weer doodstil rond de 500 Abarth. Maar dat blijft gelukkig niet zo. Abarth kondigt nu de terugkeer op de circuits aan met de 500 Abarth Assetto Corse waarvan een gelimiteerd aantal van 49 stuks zal worden gemaakt.
 
Het ontwerp is van het Centro Stile van Fiat, terwijl de uitwerking bij Abarth plaatsvindt. Fiat en Abarth zien deze auto als een voortzetting van de vroegere ‘595’ waarvoor vanaf 1963 de omschrijving ‘klein, maar dodelijk’ gold.
 
De volledige raceoutfit van de 500 Abarth Assetto Corse omvat onder meer een grotere spoorbreedte, witte, ultralichte 17 inch wielen, verlaagde vering, sportieve spiegels en standaard een wit vlak voor het nummer op de flanken. En niet geheel onbelangrijk, een 1,4-liter 16-klepper goed voor 200 pk! De kleurstelling: pastelgrijs met rode strepen.
 
Verder nog wat extra spoilers, luchtinlaten en het nodige stickerwerk. Circuitklaar noem je dat! En dat betekent ook een goedgekeurde roll-bar, sportstoelen en carbon deurpanelen. Het is de mannen van Abarth gelukt deze circuitversie 180 kg lichter te maken dan de 500 Abarth die de weg op gaat. En dat moet bij zo’n kleine auto een enorme uitdaging geweest zijn.
 
En een aardig detail tot slot. De 49 kopers krijgen een complete race-outfit in bijpassende kleuren van een overall tot helm, handschoenen en schoenen. Voor meer informatie: www.abarth.it/500abarthassettocorse

Reacties

Meer van TopGear