Goedemorgen! Dit is de G-Tech Sportster, een Fiat 500 die er uitziet alsof er een stel Olympische zwaargewicht worstelaars op terecht is gekomen. Het is het werk van het Duitse G-Tech, die meteen de Fiat-merknaam van de auto verdrijft.

G-Tech is officieel een op zichzelf staand automerk, vandaar, net als bijvoorbeeld Brabus of Alpina. De Sportster is hun nieuwste creatie. Ze nemen een doorsnee 500 en gaan behoorlijk aan de slag met de motor: de basisuitvoering van de Sportster, de S, levert namelijk een niet misselijke 224 pk. Dan heb je nog de RS, die goed is voor 250 pk. En de ronduit zieke RGT: 340 pk!

Dat klinkt allemaal erg mooi (hoewel je wel moet bedenken dat al die paardjes nog altijd naar de voorwielen gaan, hallo koppel- en onderstuur…), maar de party piece van de Sportster is natuurlijk z’n uiterlijk. Het dak wordt er vakkundig af gesloopt en de stijlen ingekort, waarna het geheel weer wordt teruggeplaatst. Dit heet ‘chopping’ en het gebeurde vroeger aan de lopende band met hotrods in Amerika. Het staat het Fiatje goed, we kunnen niet anders zeggen. Maar misschien is het een idee om meteen ook maar wat diepere stoelen te monteren.

Reacties

Meer van TopGear