De medewerkers van de Fiat-fabriek in Turijn zijn geen fan van Cristiano Ronaldo. Tenminste, als hij naar de Turijnse voetbalclub Juventus gaat. En het heeft niets te maken dat ie figureert in een reclame voor Bugatti.

Juventus is namelijk in handen van de familie Agnelli die tevens grootaandeelhouder is van Fiat. Bovendien sponsort Fiat de voetbalclub. Van de smackeroonies die Fiat dus ook zou kunnen gebruiken om de salarissen te verhogen, willen ze de sterspeler kopen.

De voetbalclub moet naar verluidt 100 miljoen euro betalen voor de speler en nog eens 30 miljoen euro per jaar aan salaris. Cristiano Ronaldo zou in totaal 220 miljoen euro kosten. Voor het deel dat Fiat bijdraagt aan de speler (26,5 miljoen euro sponsoring) zouden de medewerkers ook 200 euro per maand loonsverhoging kunnen krijgen.

Is de boosheid terecht?

Dat kunnen wij uiteraard niet oordelen. Zuur is wel dat de medewerkers uitkijken vanuit hun woning op het herenhuis dat Ronaldo wil huren. De andere kant van de medaille is natuurlijk opbrengst van de speler. Alleen in shirtverkopen kan de club rekenen op flinke inkomsten. Al zullen Fiat-medewerkers daar natuurlijk weinig van merken.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie