De Volkswagen Up GTI verovert harten links en rechts. Voor nostalgen is het een hommage aan de eerste Golf GTI en voor de doorsnee millennial is het ‘gewoon een tof ding’. Er is één groot nadeel. En dat is niet alleen dat de ESP niet uit kan. De prijs van de Volkswagen Up GTI is minstens 19.840 euro. En dat is een pittig bedrag voor een kleine stadsrakker.

Een VW Golf 1 GTI?

Een alternatief met nagenoeg identieke specificaties is de Volkswagen Golf 1 GTI. De prijzen daarvan kruipen ook langzaam maar zeker tegen de aanschafprijs van een Up GTI, maar de oer-GTI zal alleen maar meer waard worden de komende jaren.

De Fiat Panda 100HP

Maar als je in de markt bent voor een guitige hatch die voornamelijk leuk rijdt en niet per se erg snel is, hebben we een ander alternatieve hartendief voor je. Ken je de Fiat Panda 100HP nog?

De Fiat Panda 100HP is de broeder van een andere moeder. De afmetingen verschillen een paar centimeter. De Up is zelfs iets langer en breder (had je niet verwacht, hè?). Het vermogen van de Panda mag geen geheim heten: 100 pk en 131 Nm. Met de 15 pk minder sprint de Italiaan in 9,5 seconden naar de 100 km/u (Up: 8,8 s) en hij topt bij 185 km/u (Up: 196 km/u). Plus hij ziet er ook smakelijk uit in het rood.

Wat kost een Fiat Panda 100HP nu?

Daarbij krijg je wielkastverbreders, zijskirts, achterspoiler, sportieve bumpers en zelfs een sport-knop. En het mooiste: voor zo’n 6.000 euro heb je een net exemplaar met weinig kilometers. Voor minder staan ze er ook.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie